Pasar al contenido principal
21/11/2022

Professionals del VHIR participen a la 13a Jornada de Recerca de l’ICS

VHIR-ICS-JORNADA-RECERCA

21/11/2022

Enguany la Jornada ha estat dedicada a la recerca a l’abordatge de la nova realitat en salut mental postpandèmia.

La salut mental postpandèmia centra el debat vers el nou repte de la recerca que han d’abordar els prop de 250 investigadors i investigadores dels sets instituts de recerca de l’Institut Català de la Salut que s'han reunit avui a l’Hospital Universitari de Bellvitge en la 13a Jornada de Recerca de l’ICS.

La Jornada ha permès aflorar qüestions com l’efecte del confinament en els diferents grups poblacionals, l’efecte en menors amb malalties mentals, l’increment de la seva gravetat, i l’inici més precoç en trastorns de conductes alimentàries. Aquesta trobada també té l’objectiu d’enfocar la recerca en salut mental des de noves perspectives perquè, per prevenir els trastorns i millorar la qualitat de vida de les persones afectades cal perfeccionar-ne els tractaments. 

En aquest sentit, els doctors Josep Antoni Ramos-Quiroga cap del Servei de Psiquiatria de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i cap del grup de recerca en Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions del VHIR i Marta Ribasés, investigadora principal d’aquest grup, han participat en dues taules rodones sobre els reptes de futur de la salut mental des de la perspectiva de la recerca bàsica i aplicada.

Durant la 13a Jornada s'han lliurat els premis a cinc investigadores i investigadors de l’ICS pel seu treball de recerca amb impacte cap a la pràctica clínica que es desenvolupa a l’ICS.  La Dra. Enriqueta Felip cap de Secció del Servei d’Oncologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i cap del Grup de Tumors Toràcics i Càncer de Cap i Coll del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) ha guanyat el Premi a la Trajectòria Investigadora als Hospitals de l'ICS 2022 i la Dra. Raquel Pérez-López, radiòloga de Vall d’Hebron i cap del lidera el Grup d’Investigació de Radiòmica del VHIO, el premi a la Investigadora Jove de l'ICS 2022.

La salut mental postpandèmia centra el debat vers el nou repte de la recerca post-pandèmia.

Noticias relacionadas

Estos resultados refuerzan la necesidad de atención más individualizada para abordar las necesidades educativas desde una etapa precoz.

En el Día Mundial del Ensayo Clínico, destacamos algunos de los estudios donde hemos participado que han confirmado la eficacia de nuevos fármacos y han permitido su aprobación por las agencias reguladoras.

El programa de formación doctoral de excelencia liderado por la Universidad Autónoma de Barcelona TOUCH MSCA-COFUND, centrado en el ámbito de la salud mental, ha abierto su primera convocatoria, dotada con 13 plazas.

Profesionales relacionados

José Antonio Ramos Quiroga

José Antonio Ramos Quiroga

Jefe de grupo
Psiquiatría, Salud Mental y Adicciones
Leer más
José Antonio Navarro Sanchís

José Antonio Navarro Sanchís

Psiquiatría, Salud Mental y Adicciones
Leer más
M. Helena  Closa Castells

M. Helena Closa Castells

Psiquiatría, Salud Mental y Adicciones
Leer más
Marian Del Hoyo Martín

Marian Del Hoyo Martín

Técnico de investigación
Psiquiatría, Salud Mental y Adicciones
Leer más

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus es un parque de referencia mundial donde la asistencia, la investigación, la docencia y la innovación se dan la mano.