Pasar al contenido principal

Ariadna Boloix Amenós

Soc investigadora post-doctoral del grup de recerca Càncer i malalties hematològiques infantils, concretament treballo en el desenvolupament i implementació de les teràpies basades en RNA mitjançant l’ús de nanovehícles per introduir-les a la pràctica clínica per al tractament de tumors sòlids pediàtrics.

Instituciones de las que forman parte

Técnico de investigación
Cáncer y Enfermedades Hematológicas Infantiles
Vall Hebron Institut de Recerca
Ariadna Boloix Amenós
Em vaig graduar en Farmàcia a la Universitat de Barcelona i després de cursar un màster de Biomedicina. El 2015 vaig començar la tesi doctoral en col·laboració entre el grup de recerca Càncer i malalties hematològiques infantils (VHIR) i Nanomol grup de l'ICMAB (CSIC). Des del 2019 quan vaig defensar la tesi, he seguit treballant en el desenvolupament preclínic d'una nanomedicina basada en l'ús de nanopartícules lipídiques conjugades a microRNAs per al tractament del neuroblastoma així com altres malalties susceptibles de ser tractades amb teràpies basades en RNA. Els resultats d'aquesta recerca van ser patentats (WO2020229469) i actualment estan pendents de revisió per la seva publicació a la revista científica Small.
La plataforma d’administració d’àcids nucleics desenvolupada en el grup ha generat l’interès de diferents grups d’investigació amb els quals hem o estem col·laborant. Per exemple, en col·laboració amb el Dr. Albertazzi de la Universitat Tecnològica d’Eindhoven (TU / e) i el Dr. Porchetta de la Universitat de Roma Tor Vergata, Dr. Godia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Dr. Barquinero del Vall d’Hebron Research Institute (VHIR) i el doctor Valcárcel del Centre de regulació genòmica (CRG).
Fins ara, el meu propòsit ha estat avançar en els nivells de preparació tecnològica (TRL) de la nanomedicina basada en microRNAs, el qual s’ha anat realitzant mentre anava participant en programes d’emprenedoria i innovació (Programa d’ajuts del Coneixement Llavor 2018; Programa de Preacceleració de Bcn Activa i Programa Ignite Health organitzat per Biocat).
Finalment, per complementar la meva formació en estudis preclínics clínicament rellevants i millorar el meu coneixement sobre transferència de tecnologia, he començat un postgrau especialització en gestió de la qualitat (UOC).

Proyectos

NEW NANOTOOLS FOR THE TREATMENT OF METASTATIC NEUROBLASTOMA

IP: Miguel Segura Ginard
Colaboradores: Soledad Gallego Melcón, Carlos Gonzalo Jimenez Jimenez, Ariadna Boloix Amenós, Roberta Antonelli
Entidad financiadora: Instituto de Salud Carlos III
Financiación: 208120
Referencia: PI20/00530
Duración: 01/01/2021 - 31/12/2023

Quatsomes as a novel nanomaterial platform for nucleic acids delivery

IP: Miguel Segura Ginard
Colaboradores: Soledad Gallego Melcón, Aroa Soriano Fernández, Ariadna Boloix Amenós, Lucas Moreno Martín-Retortillo, Roberta Antonelli
Entidad financiadora: Instituto de Salud Carlos III
Financiación: 83600
Referencia: DTS20/00018
Duración: 01/01/2021 - 31/12/2022

Noticias relacionadas

El 20% de los pacientes en los que se había encontrado alguna predisposición genética fueron diagnosticados con algún tipo de tumor y pudieron iniciar el tratamiento de forma precoz.

El proyecto financiado está investigando los mecanismos biológicos de las metástasis y espera mejorar la supervivencia de los pacientes con este tipo de tumor con el desarrollo de nuevas terapias.

SIOPEN fomenta la investigación y la puesta en marcha de ensayos clínicos para mejorar la práctica clínica en este tipo de tumor infantil.

Profesionales relacionados

Marta Sorribes  Puertas

Marta Sorribes Puertas

Técnico de investigación
Psiquiatría, Salud Mental y Adicciones
Leer más
Paula Schartzman Goldwaser

Paula Schartzman Goldwaser

Leer más
Laura Maria Romero Vielva

Laura Maria Romero Vielva

Cirugía General
Leer más
Alicia Inés García Señán

Alicia Inés García Señán

Investigador predoctoral
Microbiología
Leer más

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus es un parque de referencia mundial donde la asistencia, la investigación, la docencia y la innovación se dan la mano.