Pasar al contenido principal

Gemma Parramon Puig

Sóc metgessa especialista en psiquiatria i cap de Secció d'Interconsulta i Psiquiatria d’Enllaç. La meva principal àrea d’interès és la subespecialitat de la psiquiatria d’alta complexitat que s’ocupa de la interfase entre la psiquiatria i les altres especialitats mèdiques i quirúrgiques anomenada psiquiatria d’enllaç i psicosomàtica. Tracta la convergència de la patologia psiquiàtrica amb la patologia mèdica, les manifestacions psiquiàtriques de les malalties mèdiques i dels seus tractaments, els trastorns psiquiàtrics crònics a l’hospital general i les alteracions farmacocinètiques i farmacodinàmiques dels psicofàrmacs en la persona que emmalalteix. Desenvolupo aquesta activitat a nivell assistencial, docent i de recerca incorporant sempre la perspectiva de gènere.

Instituciones de las que forman parte

Investigador predoctoral
Psiquiatría, Salud Mental y Adicciones
Vall Hebron Institut de Recerca
Psiquiatría
Hospital General
Vaig obtenir la llicenciatura de medicina i cirurgia a la Universitat Autònoma de Barcelona i l’especialitat de psiquiatria a l’Hospital Clínic de Barcelona. A l’acabar la residència vaig aconseguir el Premi Final de Residència de l’Hospital Clínic i durant dos anys vaig fer recerca en esquizofrènia i en psiquiatria d’enllaç en aquest hospital. L’any 2005 vaig començar a l’Hospital Vall Hebron en l’àrea d’interconsulta que al llarg dels anys ha anat creixent fins a convertir-se el 2015 en Secció d’Interconsulta i Psiquiatria d’Enllaç, Secció de la que sóc cap des del seu origen. Dins i fora de la Secció he tingut especial interès en identificar les especificitats biològiques en l’estat de salut de dones i homes i les que transcendeixen la biologia, les desigualtats de poder en les seves relacions, les seves necessitats, limitacions i oportunitats, i l’impacte que aquestes diferències tenen en la probabilitat d’emmalaltir, en l’accés als serveis de salut i en la recuperació. Això m’ha portat a dedicar part del meu temps a la salut mental de les dones i especialment a la salut mental perinatal.
Sóc professora associada del Departament de Psiquiatria i Medicina Legal de la Universitat Autònoma de Barcelona a la Unitat Docent de Vall d'Hebron i també participo com a docent al Grau de Criminologia de la UAB. Realitzo altres activitats de docència de postgrau i de formació continuada. Sóc coordinadora/directora de diferents cursos dirigits a residents i especialistes en salut mental del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i  de la Fundació Interunivesitària InterAc Salut de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears, a més d'altres activitats de docència de postgrau i de formació continuada. Sóc investigadora del Grup de Psiquiatría, Salut Mental i Addiccions del Vall d'Hebron Institut de Recerca.
Formo part de diferents Grups de Treball de Dona i Salut Mental i de Psiquiatria d’Enllaç. Sóc membre del Comitè assessor de Dona i Salut Mental del Pla Director de Salut Mental del Departament de Salut, també del Grup de Salut del Consell Nacional de Dones de Catalunya. Estic associada a diferents societats científiques nacionals i internacions (European Association of Psychosomatic Medicine, International Association for Women’s Mental Health, The International Marcé Society for Perinatal Mental Health) i en l’actualitat sóc Vice presidenta de la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental.

Proyectos

Reducción del estrés y mejora del vínculo materno-infantil en bebés de 0 a 12 meses a través del programa REMAPP: Regulación Emocional para Madres con Psicopatología Posnatal.

IP: Gemma Parramon Puig
Colaboradores: -
Entidad financiadora:
Financiación:
Referencia: PR(AG)178/2019
Duración: -

Recogida de datos de pacientes incluidas en el Programa de Psiquiatría Perinatal

IP: Gemma Parramon Puig
Colaboradores: -
Entidad financiadora:
Financiación:
Referencia: PR(AG)170/2018
Duración: -

Estudio piloto de prevalencia de la enfermedad de Niemann-Pick tipo C en una población de pacientes de una unidad psiquiátrica

IP: Gemma Parramon Puig
Colaboradores: -
Entidad financiadora:
Financiación:
Referencia: PR(AG)208/2017
Duración: -

Effectiveness of psychooemotional support in Acute Spinal Cord Injury

IP: Pilar Lusilla Palacios
Colaboradores: Amanda Rodríguez Urrutia, Gemma Parramon Puig, José Antonio Navarro Sanchís , Maria Amparo Cuxart Fina, Carmina Castellano Tejedor
Entidad financiadora: Fundació La Marató de TV3
Financiación: 165550.45
Referencia: MARATV3-2011--112910
Duración: 17/01/2012 - 17/01/2015

Noticias relacionadas

En las consultas de la Unidad de Tratamiento Integral de la Obesidad de Vall d'Hebron, los avances de la investigación están muy presentes, ya sea en forma de ensayo clínico o mediante la utilización de gafas de realidad virtual.

Once investigadores e investigadoras de Vall d’Hebron harán charlas y talleres con el objetivo de acercar la ciencia a todo el mundo.

Este encuentro se dirige a un público de todas las edades con un amplio abanico de formatos: experimentos, instalaciones, juegos, talleres, demostraciones, espectáculos, debates, microcharlas, itinerarios y visitas guiadas, entre otros.

Profesionales relacionados

Carlos Jacas Escarcellé

Carlos Jacas Escarcellé

Investigador sénior
Psiquiatría, Salud Mental y Adicciones
Leer más
Gara Arteaga Henriquez

Gara Arteaga Henriquez

Investigador predoctoral
Psiquiatría, Salud Mental y Adicciones
Leer más
Victoria López Craver

Victoria López Craver

Psiquiatría, Salud Mental y Adicciones
Leer más
Concepció Martínez Serna

Concepció Martínez Serna

Administración y gerencia
Psiquiatría, Salud Mental y Adicciones
Leer más

Subscriu-te als nostres butlletíns i forma part de la vida del Campus

Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus es un parque de referencia mundial donde la asistencia, la investigación, la docencia y la innovación se dan la mano.