Pasar al contenido principal

Susana Clemente Bautista

Sóc farmacèutica especialista en Farmàcia Hospitalària i treballo al Servei de Farmàcia de l’Hospital Infantil i de la Dona     El Servei de Farmàcia realitza la gestió del medicament, l’elaboració dels medicaments per a pacients ingressats i ambulatoris, l’atenció farmacèutica centrada en l’ús segur dels fàrmacs, i col·labora amb els diferents equips mèdics per assolir la millor atenció del pacient.   Actualment sóc la farmacèutica pediàtrica referent de l’atenció farmacèutica de les unitats de Gastroenterologia, hepatologia i suport nutricional, neurologia, cures intensives i medicina pediàtrica.  Tanmateix, la docència i la investigació són dos àmbits en els quals estic implicada activament, per tal de promoure i generar coneixement de l’ús del medicament.

Instituciones de las que forman parte

Farmacia básica, traslacional y clínica
Vall Hebron Institut de Recerca
Farmacéutico/a
Farmacia
Hospital Infantil i Hospital de la Mujer
Sóc farmacèutica especialista en Farmàcia Hospitalària i em vaig incorporar com adjunta a la Farmàcia de l’Hospital Infantil i de la Dona de Vall d'Hebron quan vaig acabar la meva formació com a FIR en aquest hospital al 2003.
La docència des de sempre ha estat present en la meva activitat. He participat en cursos de formació continuada adreçats a professionals del nostre hospital i a farmacèutics especialistes en Farmàcia Hospitalària. Des de la meva incorporació a la Farmàcia de l’Hospital Infantil i de la Dona he participat activament en l’organització anual del Curs de Farmàcia Pediàtrica, per a farmacèutics que volen completar els coneixements en aquest camp. Sóc tutora de residents des de l’any 2018.
També he participat activament en diversos treballs d'investigació i assajos clínics. Estic vinculada al grup de treball Farmatrasplante, de la Sociedad Española de Farmacia Hospitalaria, dedicat a l’atenció farmacèutica i a la  recerca en l’àmbit del trasplantament d’òrgan sòlid.
 

Proyectos

Desarrollo de dos modelos farmacocinéticos poblacionales, uno de infliximab y otro de adalimumab, en pacientes pediátricos con enfermedad inflamatoria intestinal incluyendo variantes farmacogenéticas.

IP: Susana Clemente Bautista
Colaboradores: -
Entidad financiadora: Sociedad Española de Farmacia Hospitalaria
Financiación: 6240
Referencia: 2021/SEFH/FARMACIA/CLEMENTE
Duración: 01/04/2022

Profesionales relacionados

Maria Josep Carreras Soler

Maria Josep Carreras Soler

Investigador predoctoral
Farmacia básica, traslacional y clínica
Leer más
Javier Varela Gonzalez-aller

Javier Varela Gonzalez-aller

Técnico de investigación
Farmacia básica, traslacional y clínica
Leer más
Emili Vallve Alcón

Emili Vallve Alcón

Leer más
Angel Arevalo Bernabé

Angel Arevalo Bernabé

Leer más

Subscriu-te als nostres butlletíns i forma part de la vida del Campus

Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus es un parque de referencia mundial donde la asistencia, la investigación, la docencia y la innovación se dan la mano.