Pasar al contenido principal

Carles Xavier Raventós Busquets

Sóc especialista en urologia i des de fa una anys que estic al capdavant de Unitat de  patologia urotelial. Hem estandarditzat el maneig d’aquests pacients i hem posat en marxa el programa de cirurgia robòtica en el tractament radical del càncer de bufeta. Amb la inquietud d’aprenentatge i d’innovació de tot l’equip hem aconseguit millorar els resultats i qualitat de vida dels nostres pacients.  

Instituciones de las que forman parte

Vall Hebron Institut de Recerca
Jefe de Sección
Urología
Hospital General
Llicenciat en Medicina i Cirurgia el 1993 per la Universitat de Barcelona. Finalitzo la residència d’Urologia a l’Hospital Vall d’Hebron el 1999. Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona el 2000. Fellow of the European Board of Urology el 2000.
He treballat a Hospital Plató fins el 2004 que m’incorporo com a adjunt a l’Hospital Vall d’Hebron. Cap Clínic des de el 2019. Dedicat a la cirurgia robòtica del càncer de bufeta i responsable de la unitat d’uroteli, litasis i urologia funcional.
He cursat el Màster en Metodologia de la investigació en ciències de la salut de la UAB el 2010 i en Gestió Hospitalària i Serveis Sanitaris de la UB el 2017. 
També he participat en projectes de recerca i en assajos clínics relacionats amb la patologia urotelial. Així com en estades formatives a l’estranger per l’aprenentatge de la cirurgia robòtica da Vinci.
Sóc professor associat de la Facultat de Medicina UAB desde 2006.

Líneas de investigación

Experimental laparoscopy (Clinical research)

This is a research and teaching line in porcine model of laparoscopy. The influence of pneumo-peritoneum and ischemia in kidney function has been main objectives in the past. Now, the use of bioengineering materials in bladder substitution is the main objective of this line.  

IP: Carles Xavier Raventós Busquets

Proyectos

Evaluación de una prueba rápida de citoqueratinas 8 y 18 en orina para la detección del carcinoma urotelial vesical

IP: Carles Xavier Raventós Busquets
Colaboradores: -
Entidad financiadora:
Financiación:
Referencia: PR(AG)07/2016
Duración: -

PROSTATECTOMIA RADICA LAPAROSCOPICA CONVENCIONAL FRENTE A ASISTIDA POR ROBOT: ESTUDIO PROSPECTIVO CON REPARTO ALEATORIO

IP: Carles Xavier Raventós Busquets
Colaboradores: -
Entidad financiadora:
Financiación:
Referencia: PR(AG)293/2011
Duración: -

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus es un parque de referencia mundial donde la asistencia, la investigación, la docencia y la innovación se dan la mano.