Pasar al contenido principal

Jordi Gómez i Prat

Instituciones de las que forman parte

Enfermedades Infecciosas
Vall Hebron Institut de Recerca

Jordi Gómez i Prat

Instituciones de las que forman parte

Enfermedades Infecciosas
Vall Hebron Institut de Recerca

Líneas de investigación

Salut Global i Malalties Tropicals

Fa més de 20 anys que estem dedicats a l'atenció de viatgers internacionals, població migrant, ia la cooperació amb països de zones tropicals com Angola, Brasil i Paraguai. En aquest sentit, l'Hospital Vall d'Hebrón ha estat reconegut com a CSUR (Centres, Serveis i Unitats de Referència del Sistema Nacional de Salut) de Malalties Tropicals el 2018.


GRUPS DE RECERCA


1.a. Hemoflagel·lats. Investigadors: Israel Molina Romero, Pau Bosch


Descripció: Aquest grup s'enfoca a l'estudi d'infeccions per protozous com la malaltia de Chagas i la leishmaniosi humana, així com la interacció entre els paràsits i l'entorn de les persones susceptibles a la malaltia. La nostra unitat ha atès més de 3000 persones amb Malaltia de Chagas i ha liderat diversos assaigs clínics per al tractament, i per millorar l'estudi de biomarcadors per monitoritzar la resposta al tractament.

Equip: Pau Bosch, Rodrigo Correa


1.b. Geohelmints. Investigadors: Fernando Salvador, Begoña Treviño


Descripció: Entre el 15 i el 20% de les persones ateses a les unitats de Salut Internacional reben un diagnòstic d'infestació per helmints. El nostre grup ha realitzat diversos estudis sobre l'epidemiologia, el cribratge en població vulnerable, i assajos clínics de nous esquemes de tractament en estrongiloïdiasi i en esquistosomiasi. També hem realitzat estudis en helmintiasi menys freqüents, com ara filariasi, cisticercosi i hidatidosi.

Equip: Cristina Bocanegra


1.c. Tuberculosi i altres infeccions per micobacteris. Investigadors: Adrián Sánchez-Montalvá, Maria Luisa Aznar, Teresa Tórtola.


Descripció: La tuberculosi és una de les principals causes de mortalitat entre les malalties infeccioes. D'altra banda, l'envelliment de la població i l'augment de la població immunosuprimida han portat a un augment de les infeccions per altres micobacteris com ara M avium, M abscessus, etc. El nostre grup participa a diversos consorcis i xarxes internacionals amb l'objectiu de millorar els tractaments per a les persones amb infeccions per micobacteris, així com el desenvolupament de biomarcadors per al diagnòstic i la monitorització del tractament. El nostre laboratori clínic està acreditat com a referència supranacional per l'OMS.

Equip: Juan Espinosa Pereiro, Joan Martínez Camprecios.


1.d. Salut e Immigració. IP: Núria Serre.


Descripció: Espanya és el 5è país de la UE en població immigrant (11,04% de la població el 2019). Les persones migrants s'enfronten a riscos específics per a la seva salut. Els grups vulnerables a la població general són encara més vulnerables entre la població migrant (dones, nens, ancians, etc.). El nostre grup ha dut a terme diversos estudis per facilitar l'accés al sistema sanitari i el cribratge de patologia importada i malalties no transmissibles en aquesta població.


1.e. Medicina del Viatger. IP: Inés Oliveira, Diana Pou


Descripció: Oferim una atenció integral als viatgers internacionals des del 1973. Hem participat en diversos estudis sobre l'epidemiologia dels problemes de salut relacionats amb viatges internacionals, molts en col·laboració amb xarxes de recerca nacionals i internacionals. De manera més específica, participem en estudis per millorar el diagnòstic i la vigilància de les arbovirosis.

Equip: Raisa Morales


1.f. Salut Comunitària. IP: Jordi Gómez


Descripció: L’equip de Salut Pública i Comunitària (eSPiC) va néixer l’any 1994 a la Unitat de Salut Internacional Drassanes del Institut Català de Salut . Des de llavors ha treballat per aconseguir una atenció sanitària equitativa, integral  i sostenible per el abordatge de les necessitats de salut tan a nivell individual, familiar i comunitari en el àmbit de la salut Internacional i Immigració . La dimensió humana i professional ha estat i és l’eix vertebrador del nostre equip interdisciplinari, construït al llarg d’aquests anys per diferents professionals, entre ells metges, infermers, agents comunitaris de la salut, administratius, antropòlegs, psicòlegs. La metodologia de treball es basa en ESPICTOOLS – ACTUA, que és un model innovador, dinàmic d’Investigació, Formació i Actuació, que genera eines educatives de promoció de la salut basades en la evidència, a través d’un procés de co-creació entre els professionals de la salut i la comunitat, partint de necessitats detectades per ells. Aquestes eines es faciliten a professionals de la salut i a actius comunitaris, capacitats a través d’una formació, per desenvolupar accions per a la salut a nivell individual i comunitari, responent a les necessitats detectades al principi del procés…

IP: Israel Molina Romero, Nuria Serre Delcor, Adrián Sánchez Montalvá, Fernando M Salvador Velez, Jordi Gómez i Prat

Proyectos

Malalties infeccioses

IP: Vicenç Falcó Ferrer
Colaboradores: Jose Santos Santiago, Maria Luisa Aznar Ruiz de Alegria, Adria Curran Fàbregas, Jorge Nestor Garcia Perez, Oscar Len Abad, Mª Carmen Ferrer Barberà, Javier Gomis Rodriguez, Diana Pou Ciruelo, Begoña Treviño Maruri, Nuria Fernández Hidalgo, Joan Gavaldà Santapau, Juan Espinosa Pereiro, Bibiana Planas Ribas, Ma Dolores Rodríguez Pardo, Pau Bosch Nicolau, David Perea Pérez, Israel Molina Romero, Patricia Álvarez López, Luis Lopez Perez, Vicente Descalzo Jorro, Marta Sanchiz Cruz, Nuria Serre Delcor, Laura Escola Verge, Julia Sellares Nadal, Fernando M Salvador Velez, Isabel Ruiz Camps, Jordi Gómez i Prat, María José Buzón Gómez, Hakima Ouaarab Essadek, Paula Suanzes Diez, Jordi Navarro Mercadé, Esperanza Esteban Serna, Raisa Morales Martinez, Joaquin Burgos Cibrian, Nerea Sanchez Gaona, Joan Rey Cano, Adrián Sánchez Montalvá, Cristina Mancebo Perez, Montserrat Llinás Vidal, Ana Gallego Cortes, Maider Arando Lasagabaster, Ibai Los Arcos Bertiz, Claudia Broto Cortes, Ester Marquez Algaba, Benito Almirante Gragera, Desideria Martinez Rascón, Meritxell Genesca Ferrer, Ines Mercedes Oliveira Souto, Silvina Andrea Magnani, Yasmine Margaret Baktash
Entidad financiadora: Agència Gestió Ajuts Universitaris i de Recerca
Financiación: 60000
Referencia: 2021 SGR 00764
Duración: 01/01/2022 - 30/06/2025

Pilot hepatitis C micro-elimination strategy in Pakistani immigrants in Catalonia through the implementation of a community intervention

IP: Jordi Gómez i Prat
Colaboradores: -
Entidad financiadora: GILEAD SCIENCES SLU
Financiación: 19763.29
Referencia: GILEAD/VHC/2018/GOMEZ
Duración: 21/11/2018 - 20/11/2019

PILOT PROJECT FOR THE SCREENING OF CHAGAS DISEASE IN COMMUNITY PHARMACIES

IP: Ines Mercedes Oliveira Souto
Colaboradores: Susana Otero Romero, Israel Molina Romero, Fernando M Salvador Velez, Jordi Gómez i Prat, Adrián Sánchez Montalvá, Elena Sulleiro Igual, Aroa Silgado Gimenez
Entidad financiadora: Fundació La Marató de TV3
Financiación: 121150
Referencia: 20182610
Duración: 10/05/2019 - 31/01/2023

El Chagas en primer plano. Proyecto de sensibilización y visualización de las personas afectadas por la enfermedad de Chagas” (PROSEVICHA)

IP: Jordi Gómez i Prat
Colaboradores: -
Entidad financiadora: World Health Organization. OMS
Financiación: 13174.63
Referencia: PROSEVICHA_OMSPROSICS2015
Duración: 01/11/2016 - 31/12/2016

Noticias relacionadas

En el Día Mundial del Ensayo Clínico, destacamos algunos de los estudios donde hemos participado que han confirmado la eficacia de nuevos fármacos y han permitido su aprobación por las agencias reguladoras.

La nueva pauta tiene la misma eficacia que la estándar, pero solo una cuarta parte de la duración, lo que reduce el porcentaje de abandonos y efectos secundarios.

La iniciativa llevada a cabo en el consulado de Bolivia ha permitido realizar 307 pruebas diagnósticas de la enfermedad de Chagas

Profesionales relacionados

Marc Garcia - Elias  Cos

Marc Garcia - Elias Cos

Investigador/a principal
Cirugía Reconstructiva del Aparato Locomotor
Leer más
Luisa Sofia Silva Alcoser

Luisa Sofia Silva Alcoser

Investigador predoctoral
Patologia Molecular Translacional
Leer más
Anna Duarri Piqué

Anna Duarri Piqué

Investigador/a principal
Oftalmología
Leer más
Tamara Gómez López

Tamara Gómez López

Técnico de investigación
Donación y Trasplante de órganos, tejidos y células
Leer más

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus es un parque de referencia mundial donde la asistencia, la investigación, la docencia y la innovación se dan la mano.