Pasar al contenido principal

Maria Asuncion Perez Benavente

Soc Cap de Secció de la Unitat de Ginecologia Oncològica i del Tracte genital inferior (GON-TGI) des de l’any 2013. La meva vida laboral ha estat lligada sempre a l’Hospital vall d'Hebron, primer en l’àrea d’Endocrinologia Ginecològica fins a l'any 2000 i després en la de Ginecologia Oncològica i Tracte Genital Inferior. El meu treball ha anat dirigit cap a la millora de l’atenció a la pacient oncològica. Les noves tècniques i materials quirúrgics han permès un avenç molt significatiu, així com la introducció d’una nova manera de fer en l’atenció de la pacient quirúrgica com ha estat la introducció i implementació de la rehabilitació multimodal, oferint una millora dels resultats oncològics i hospitalaris. La investigació clínica i traslacional del càncer ginecològic també ha ajudat a la millora de la pacient gine-oncològica.

Instituciones de las que forman parte

Investigador/a principal
Investigación Biomédica en Ginecología
Vall Hebron Institut de Recerca
Jefe de Sección
Ginecologia Oncològica i Patologia del Tracte Genital Inferior
Hospital Infantil i Hospital de la Mujer
Maria Asuncion Perez Benavente
En acabar la carrera de Medicina 1982-1988, vaig optar a la formació MIR de l’especialitat de Ginecologia i Obstetrícia en l'Hospital Universitari Materno-Infantil de la Vall d’Hebron l’any 1988-1992. Des de l’any 1993 vaig continuar essent part del cos facultatiu especialista d’Obstetrícia i Ginecologia, amb una primera etapa a la Unitat d’Endocrinologia Ginecològica i des de l’any 2000 a la Unitat de Ginecologia Oncològica i del Tracte Genital Inferior (GON-TGI).

Vaig presentar la Tesis doctoral l’any 2007 amb el títol de Resultats terapèutics en el càncer d’ovari avançat, amb la qualificació d’excel·lent. Soc Professora associada de la Càtedra de Ginecologia i Obstetrícia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) des de l’any 2004. Professora del Màster d’Endoscòpia de Ginecologia de la UAB (2005- fins a l’actualitat). He dirigit 5 tesis doctorals. Associate fellow de la European Society of Gynecological Oncology des de l’any 2014.

Col.laboradora com investigadora del Grup d’Investigació Biomèdica en Ginecologia del VHIR des de l’any 2010. He participat en més de 50 projectes d’investigació.
Formació continuada en Cirurgia Robòtica da Vinci des de l’any 2010. Aproximadament 99 articles publicats en revistes nacionals i internacionals amb Factor d’Impacte (índex-H calculat és de 16). Aproximadament 27 capítols de llibre. Nombroses comunicacions (orals, pòsters, vídeos, comunicacions elevades a ponències) en Congressos i Cursos relatius a l’especialitat de Ginecologia i Obstetrícia.

Participació en projectes d’innovació des de l’any 2018, amb el projecte IMAGINA: Implantació i manteniment de rehabilitació i abordatge multimodal en els pacients de cirurgia ginecològica abdominal. Projecte IMPRICA amb l’obtenció de l’acreditació “Certificación de Centros de Excelencia IMPRICA. GERM” l’any 2019. Concurs de compra hospitalària de subministrament de kits quirúrgics per la implantació i prehabilitació de l'abordatge multimodal per a les pacients de cirurgia ginecològica abdominal (ERAS) de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron.
Acreditació del programa de sub-especialización europeo en ginecología oncológica (ESGO) l’any 2014. Acreditació europea de centre de referència de cirurgia en càncer d’ovari avançat (ESGO) l’any 2021. Acreditacio com a centre especializat en rehabilitació multimodal internacional per la ERAS ® Society l’any 2021.

Membre de societats científiques: SEGO, AEEM, ESGO, SERGS, Acadèmia Cièncias Mèdiques, GEICO, GERM.
Participació en l’Organització de Cursos, Jornades i Congressos nacionals, Moderadora en mesas de congresos nacionales i Participació com a secretària en Congressos nacionals. Participació en l’elaboració d'Oncoguiés del càncer d’ovari, Intensificació recuperada del tractament de patologia oncològica.

Proyectos

Recerca biomèdica en ginecologia

IP: Antonio Gil Moreno
Colaboradores: Natalia Rodriguez Gómez - Hidalgo , Elena Suarez Salvador, Jose Luis Poza Barrasus, Vicente Bebia Conesa, Angel García Jiménez, Maria Asuncion Perez Benavente, Carina Masferrer Ferragutcasas, Eva Colas Ortega, Sabina Salicrú Riera, Fco Javier De la Torre Fdez de Vega, Elisabet Olivan Riera, Montserrat Cubo Abert, Silvia Cabrera Diaz, Laura Mañalich Barrachina, Marta Rebull Santamaria, Mireia Armengol Alsina, Carlos Lopez Gil, Recerca biomèdica en ginecologia, Irene De la Calle Fuentes, José Luis Sánchez Iglesias, Melissa Bradbury Lobato, Beatriz Villafranca Magdalena, Melek Denizli , Recerca biomèdica en ginecologia
Entidad financiadora: AGAUR
Financiación: 40000
Referencia: 2021 SGR 01157
Duración: 01/01/2022 - 31/12/2024

SalivOmiX: Test basado en el análisis de miRNAS en saliva para la detección precoz de cáncer de ovario.

IP: Anna Santamaria Margalef
Colaboradores: Leticia Suarez Cabrera, Maria Asuncion Perez Benavente, José Luis Sánchez Iglesias, Melissa Bradbury Lobato
Entidad financiadora: Instituto de Salud Carlos III
Financiación: 159720
Referencia: PI18/01017
Duración: 01/01/2019 - 30/06/2023

Estudi multicèntric sobre el procés assistencial del càncer d'ovari a l'atenció primària de Catalunya: Avaluació de dues intervencions per reduir el retard diagnòstic

IP: Maria Asuncion Perez Benavente
Colaboradores: -
Entidad financiadora: Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Financiación: 13108.62
Referencia: SLT002/16/00200
Duración: 01/01/2017 - 31/12/2019

Desarrollo de Marcadores y Terapias en Cáncer de Endometrio Avanzado

IP: Antonio Gil Moreno
Colaboradores: Angel García Jiménez, Maria Asuncion Perez Benavente, Fco Javier De la Torre Fdez de Vega, Josep Castellví Vives, Silvia Cabrera Diaz, Marina Rigau Resina, Desarrollo de Marcadores y Terapias en Cáncer de Endometrio Avanzado
Entidad financiadora: Instituto de Salud Carlos III
Financiación: 147620
Referencia: PI14/02043
Duración: 01/01/2015 - 30/06/2019

Noticias relacionadas

Con motivo del Día Mundial de la Endometriosis, destacamos la investigación que desarrollan nuestros profesionales en este campo.

La investigación de la doctora Eva Colás, investigadora del VHIR, busca identificar biomarcadores en el fluido cervical de las pacientes para agilizar y facilitar la detección de la patología.

 

Vall d'Hebron ha celebrado hoy la Jornada del Día Mundial contra el Cáncer, una enfermedad cada vez más frecuente que sufrirán a lo largo de la vida uno de cada dos hombres y una de cada tres mujeres de nuestro entorno.

Profesionales relacionados

Ana Luiza Barbusa De Souza

Ana Luiza Barbusa De Souza

Leer más
Diar Amin

Diar Amin

P. Gestión y Admin. Gestor proyectos
Unidad de Proyectos Internacionales
Área de Proyectos Competitivos
Leer más
Imane EL Haddioui Assarraj

Imane EL Haddioui Assarraj

Personal de mantenimiento y servicios generales
Enfermedades Infecciosas
Leer más
Gemma Abad Pérez

Gemma Abad Pérez

Administración y gerencia
Enfermedades Infecciosas
Leer más

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus es un parque de referencia mundial donde la asistencia, la investigación, la docencia y la innovación se dan la mano.