Pasar al contenido principal

Cristina Solé Marce

Sóc investigadora postdoctoral amb molta experiència en la síntesi de fàrmacs de forma enantioselectiva i en el seu metabolisme en els organismes. Després d'una estància a USA, vaig començar a investigar el Lupus Eritematòs Sistèmic amb l'equip del Dr. Ordi-Dra Cortés. En concret, actualment sóc la màxima responsable experimental de les seves dues beques FIS on ens centrem en investigar biomarcadors urinaris en la nefritis lúpica i també el mecanisme d'acció de la Talidomida en el lupus cutani.

Instituciones de las que forman parte

Investigador postdoctoral
Reumatología
Vall Hebron Institut de Recerca
Des del 2014 sóc investigadora postdoctoral en la Unitat del Lupus de Vall d'Hebron dirigida pel Dr. Ordi i la Dra. Cortés. Des de llavors que ens hem centrat en la investigació aplicada a millorar la vida del pacient tant sigui buscant nous biomarcadors que ens informin del seu estat sense necessitat d'usar tècniques invasives com descobrint els efectes de nous fàrmacs i/o les vies moleculars implicats en el desenvolupament de les diferents manifestacions clíniques. En aquest sentit ja tenim diferents publicacions de ressò internacional i hem estat convidats a congressos amb elevat prestigi (ACR, EULAR, etc).
Abans d'incorporar-me al VHIR, em vaig doblement graduar a la Universitat Rovira i Virgili com a química i bioquímica obtenint en les dues el millor expedient acadèmic de la promoció. Després vaig iniciar el meu doctorat amb la síntesi enantioselectiva de fàrmacs a la vegada que obtenia el màster en "Síntesi i Catàlisi" a la Universitat Rovira i Virgili.
He realitzat diferents estàncies en àmbit estatal, europeu i internacional. En concret, vaig estar a la Universitat de les Illes Balears amb l'equip del Dr. Palou investigant sobre el control del metabolisme amb la ghrelina/leptina. A continuació vaig estar a la Reading University amb la Dra. Katja Strohfeldt sintetitzant fàrmacs anticancerígens basats en germani. També vaig investigar a la Durham University amb el Dr. Andy Whiting en noves rutes enantio i diastereo-selectives per la síntesi de fàrmacs. Finalment, abans d'incorporar-me amb el meu actual equip, vaig estar a Palo Alto (California, USA) treballant amb Anacor Pharmaceuticals tant en el departament de síntesi química com en el biològic.

Proyectos

Novel therapeutic topical approach for discoid lupus cutaneous (DLE) treatment

IP: Cristina Solé Marce
Colaboradores: Berta Ferrer Fábrega
Entidad financiadora: Instituto de Salud Carlos III
Financiación: 99099
Referencia: PI21/01869
Duración: 01/01/2022 - 31/12/2024

Las células T del receotir del autoantígeno quimérico (CAAR-Tcell) como nueva terapia dirigida para la nefritis lúpica.

IP: Josefina Cortes Hernandez
Colaboradores: José Ordi Ros, Cristina Solé Marce
Entidad financiadora: Instituto de Salud Carlos III
Financiación: 122815
Referencia: PI18/01917
Duración: 01/01/2019 - 31/12/2022

Investigación del mecanismo de acción de la Talidomida en el Lupus Discoide para el desarrollo de nuevas terapias

IP: Josefina Cortes Hernandez
Colaboradores: Jordi Mollet Sánchez, Cristina Solé Marce
Entidad financiadora: Instituto de Salud Carlos III
Financiación: 104665
Referencia: PI15/02145
Duración: 01/01/2016 - 31/12/2019

RNA-seq en exosomas urinarios para detectar nuevos biomarcadores de progresión de la nefritis lúpica

IP: José Ordi Ros
Colaboradores: Cristina Solé Marce
Entidad financiadora: Instituto de Salud Carlos III
Financiación: 110715
Referencia: PI15/02117
Duración: 01/01/2016 - 31/12/2019

Noticias relacionadas

La investigación dirigida por el Dr. José Alegre ha sido uno de los 21 proyectos seleccionados en la XIX convocatoria de Ayudas a la Investigación en Salud.

El jurado ha valorado su capacidad de captación de fondos internacionales durante 2021 y su trayectoria como ejemplo de éxito de la translación entre la clínica y la empresa.

IMIDomics es una empresa global de biotecnología privada centrada en el descubrimiento y desarrollo de nuevas dianas y medicamentos para el tratamiento de pacientes con enfermedades inflamatorias inmunomediadas.

Profesionales relacionados

Ares Selles Rius

Ares Selles Rius

Técnico de investigación
Reumatología
Leer más
Raul Tortosa Mendez

Raul Tortosa Mendez

Técnico de investigación
Reumatología
Leer más
Elena Granell  Pallares

Elena Granell Pallares

Administración y gerencia
Reumatología
Leer más
Hugo Fernando Avalos  Bogado

Hugo Fernando Avalos Bogado

Investigador predoctoral
Reumatología
Leer más

Subscriu-te als nostres butlletíns i forma part de la vida del Campus

Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus es un parque de referencia mundial donde la asistencia, la investigación, la docencia y la innovación se dan la mano.