Vés al contingut

Notícies

Totes les notícies i la informació d’última hora sobre els principals avenços en investigació, fites institucionals, docència i gestió. Descobreix què passa al Vall d'Hebron Institut de Recerca!

La donació permetrà contractar una psicòloga per al projecte “Tinc IDP. No estic sol”, oferint suport emocional a infants i adolescents amb immunodeficiències primàries i a les seves famílies.

Es tracta d’un sistema estructurat que prioritza els projectes amb més potencial per tal d’assegurar-ne la viabilitat i maximitzar les probabilitats d’èxit en la seva aplicació clínica i comercialització, amb un enfocament centrat en els pacients.

Les dades que s’han vist compromeses són dades identificatives com nom, cognoms i DNI, així com de contacte, com correu electrònic o telèfon.

L’estudi busca comprendre millor els trastorns sanguinis en infants i joves, analitzant el paper de les alteracions immunològiques per millorar el diagnòstic i el tractament.

Els fons recaptats ajudaran al desenvolupament de nous tractaments i eines de detecció precoç de recaigudes mitjançant biòpsia líquida.

130 escolars han visitat els laboratoris del VHIR, a on diferents científiques han explicat les seves àrees de recerca amb l’objectiu de desmitificar la professió.

Finançat per la Unió Europea, aquest projecte coordinat pel Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) busca aconseguir teràpies més efectives a partir de noves combinacions de medicaments ja existents.

Una jornada organitzada en el marc del Dia Mundial contra el Càncer posa el focus en les últimes innovacions en el camp.

Aquest conveni amb un dels centres més potents del món té com a objectiu fomentar l'intercanvi de coneixements, recursos i experiències per millorar la formació en salut i la pràctica clínica al Centre de Simulació Clínica Avançada.

Vall d’Hebron va ser el primer centre de l’Estat en acreditar-se l’any 2023 com a centre integral d’atenció oncològica per l’Organització d’Instituts Europeus del Càncer.

El programa de formació doctoral d'excel·lència liderat per la UAB TOUCH MSCA-COFUND, centrat en l’àmbit de la salut mental, obre fins al 31 de març la seva segona convocatòria.

La iniciativa ha recaptat més de 12.600 € per impulsar la recerca en leucèmia, amb els objectius de crear un banc de mostres per investigar la malaltia i ampliar tractaments innovadors.

Les investigacions han assolit un nivell avançat de maduresa tecnològica, consolidant la seva viabilitat per a la implementació en entorns reals.

El VHIR presenta una eina innovadora que agilita la cerca de models animals, fomentant la col·laboració entre investigadors i avançant en la recerca científica basada en els principis de les 3R.

L’hospital lidera eines com PIDCAP, que ajuda a detectar immunodeficiències primàries des de l’atenció primària amb el suport de la IA

En el marc de l’Acció Estratègica en Salut 2024, s’ha concedit finançament també per a dos altres projectes en les convocatòries de Desenvolupament Tecnològic en Salut i Recerca Clínica Independent.

A partir de l’estudi dirigit pel VHIR, s’ha aprovat un assaig clínic dirigit a pacients amb càncer de pàncrees localment avançat.

Els fons recaptats es destinaran a dues línies de recerca innovadores centrades en millorar el diagnòstic i el tractament dels tumors cerebrals pediàtrics i altres tumors infantils.

Vall d’Hebron participa en un projecte per desenvolupar una tecnologia innovadora de micromostreig, fent que la recollida de sang sigui més accessible i centrada en el pacient.

El treball, en què participa Vall d’Hebron, proposa un esquema d’actuació per assignar els recursos de manera eficient als pacients amb més risc de patir aquesta complicació.

Estarà al cor de la presa de decisions de la publicació científica més rellevant a escala mundial dedicada en exlusiva a la Medicina Intensiva

Vall d’Hebron participa en una jornada dedicada als reptes dels hospitals universitaris, amb la participació de més d’un centenar de professionals de diferents instituts de recerca i de la UAB.